AMB revalida la copresidència de Metropolis

| Subject: AMB - Institutional

La delegació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) continua a Hyderabad (Índia), on durant tota aquesta setmana s'estan celebrant les assemblees generals de Metropolis i del "Fonds Mondial pour le Développement des Villes" (FMDV).

Balmón durant la seva ponència
Balmón durant la seva ponència | Premsa AMB


En concret, han viatjat a la trobada Xavier Trias, Alcalde de Barcelona i President de l'AMB, Antonio Balmón Vicepresident Executiu de l'AMB, Antoni Vives, Tinent d'Alcalde de Barcelona i Vicepresident de l'AMB, i Ramon Torra, Gerent de l'AMB.

Ja han tingut lloc les sessions estatutàries dels dos organismes. En aquestes, l'AMB ha revalidat la copresidència de Metropolis, i ha assumit la vicepresidència primera de l'FMDV.

A més, durant el dia d'ahir, Antonio Balmón va explicar a representants de tot el món el model de govern de l'AMB al seminari sobre finançament d'àrees metropolitanes. Juntament amb el conegut com a "model Barcelona", demostra ser un dels paradigmes d'èxit, tenint en compte que, l'any 2025, es preveu que el 47% de la població mundial visqui en ciutats de més d'un milió d'habitants.

Durant la seva intervenció, Balmón va destacar que "L'èxit de la metròpoli Barcelona és el de les aliances pels grans projectes. Aliances amb món econòmic, universitat, administració... l'èxit el garanteix el coneixement la innovació i l'espai public de qualitat, entre altres."

A més, sobre el paper de la política local, va manifestar que "Els alcaldes captem tots els problemes i agafem una dimensió macro per la proximitat. Per donar resposta als mateixos, el finançament actual és inadequat". També va remarcar que "La salut financera de l'AMB ens ha permès finançar polítiques socials amb impacte".

La sessió va servir també per a intercanviar experiències i casos d'èxit.

En el transcurs de les sessions, a més, el Consell d' Administració de Metropolis ha aprovat una iniciativa de l'AMB sobre estratègies metropolitanes per fer front al canvi climàtic, que rebrà 20.000€ de finançament.

Les dues organitzacions

Metropolis és la gran associació, creada el 1985, de ciutats i aglomeracions urbanes de més d'un milió d'habitants, que compta amb més de 130 membres.

L'FMDV, creat el 2010, té l'objectiu de buscar solucions econòmiques i financeres per a un desenvolupament urbà sostenible, tenint en compte la identificació, planificació, enginyeria financera i gestió).

Prova: $provaURL