Nova senyalística als parcs

| Tema: Parcs

Prova pilot del projecte de senyalització per als parcs metropolitans

Cartell d'accés al parc


El parc de Can Solei i de Ca l'Arnús de Badalona ha estat triat per a realitzar la prova pilot d'implantació del "Projecte de senyalística de la Xarxa de Parcs Metropolitans (XPM)" que l'ha dotat d'un conjunt de senyals que informen al visitant d'on és, quins recorreguts pot fer i quins elements singulars s'hi troben.

A cadascun dels 5 accessos, ubicats fora del parc, s'ha instal·lat un cartell general que conté el nom del parc, el plànol i una petita descripció del lloc. Aquests cartells indiquen al visitant els serveis que hi trobarà, avisa de les normes cíviques a seguir i proporciona informació general com és l'horari, telèfons d'interès o fins i tot un plànol d'ubicació dins del municipi.

A l'interior del parc un seguit de senyals direccionals situats als recorreguts principals guien al visitant fins als diferents serveis, elements singulars i accessos.

Els serveis, com ara les àrees de jocs infantils, les zones esportives o les àrees d'esbarjo dels gossos, es troben degudament senyalitzats i informen a l'usuari del correcte ús d'aquests espais. Per completar la senyalètica també inclou diferents elements característics del parc: edificacions amb interès històric i arquitectònic, la vegetació singular o indrets singulars del parc com ara, la Torre del Rellotge, la Torre de l'Aigua i la Piscina, el Llac Romàntic, la Font de Sant Antoni i el Jardí Romàntic, amb informació detallada de cadascun d'ells.

Fins al 2015 es col·locaran a la resta de parcs metropolitans aquest model de senyalística. Durant el 2014 s'instal·laran tots els cartells generals d'accés als parcs i el 2015, tota la senyalística interior.

El "Projecte de senyalística de la XPM" dóna resposta a la necessitat de dissenyar un sistema homogeni de senyalització per als 35 parcs metropolitans, així com la de generar una identitat visual única potent que transmet d'una oferta d'espai públic conjunta.

Galeria d'imatges

Enllaços relacionats

Prova: $provaURL